x
Susanna: Go Dig My Grave

Susanna
Go Dig My Grave

Så avskalat att kärnan kyls ner

GAFFA

Album / Susannasonata
Utgivning D. 2018.02.09
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Här har vi en skolad, norsk jazzsångerska, som vet hur en ton ska tas. Susanna Wallumröd har redan tidigare fört med sig en rad stora artister in i finrummet. Bland annat tolkningar av Joy Division och Leonard Cohen. Denna gång får vi exempelvis höra Lou Reeds toner eka från andra sidan.

Trots att det är vackert och stämningsfullt rogivande, nästan som medeltida kammarmusik blandat med folktoner, blir det för avskalat. Det känns som om kärnan längst inne blir blottad och nedkyld. Hon har skalat bort så många lager att det knappt finns något kvar av ursprungets unikum.

Även om rösten känns klar som en porlande bäck blir den så övertydlig att musiken drunknar i strömmen istället för att ljuda i värmande samklang.

Det är dock spännande att hon använt sig av lite ovanligare instrument som harpa. Det här är ett relativt smalt album, vilket passar för den som uppskattar konstmusik, men fungerar även som en väg in i drömmens värld eller som ett melodiöst melankoliskt sätt att lösa upp sorger som stagnerat i ens innersta rum.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA