x
Parham: Torsken

Parham
Torsken

Det intellektuella är rapparens omedelbara styrka

GAFFA

Album / Playground Music
Utgivning D. 2018.04.06
Recenserad av
Karin Lillbroända

Parham är en oerhört uttrycksfull rappare. I hans ton ligger känslorna långt fram i fina nyanser. Under sin artistkarriär har göteborgaren skrivit många träffande texter om samhällets brister och utanförskapet som det medför. På Torsken, hans tredje album, är ämnena ofta nära privatlivet men soundet har poppats till en aning. Attityden har skruvats upp och det har laborerats med lite hitvänliga inslag vilket har resulterat i några riktigt feta refränger.

Parham visar som vanligt upp en salig blandning av ledset, hårt, argt och kärleksfullt. Innehållet är alltid starkt och värt att lyssna noga på. Låtarna behandlar både tunga och lätta ämnen, och även i låtar som Oysters som hade kunnat bli en renodlad skrytlåt slinker det in rader som får en att känna och tänka. Det är ständigt skarpt när Parham håller i micken.

Det intellektuella är Parhams omedelbara styrka, den som inte går att missa och som man lätt blir imponerad av, men så golvad som jag blir av den simpla kärlekslåten Allting Med Dig har jag nog aldrig tidigare blivit av Parham. Det är en konst att göra något så enkelt och träffande. Årets låt för alla kära där ute.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA