x
Young Fathers: Cocoa Sugar

Young Fathers
Cocoa Sugar

Lekfullheten ger framgång och fall

GAFFA

Album / Ninja Tune
Utgivning D. 2018.03.09
Recenserad av
Emil Viksell

De skotska Mercury Prize-vinnarna Young Fathers lekfullhet är både deras framgång och deras fall. På sitt tredje album har trion och idémaskinen snickrat ihop ännu en ojämn samling låtar. På element som spänner från hiphop till garagerock till dubreggae. För att nämna några genrer.

I sina bättre stunder påminner de om TV On The Radio, som i Wow. Och i sina allra bästa låter de som att de producerats av en tidig GZA, som i Fee Fi. Men ibland är det bara skojfriskt fjantigt, som i Toy. Och milt enerverande på det där sättet som, av någon anledning, endast britter kan vara.

Kanske spelar också skivans stundom återkommande tendens att försöka tilltala en mainstream-publik in i tvivlet. Musiken är liksom lite väl lättlyssnad och därmed svårsmält när det kommer till en sådan expermientverkstad som Young Fathers.

Alla dubier till trots är detta ändå en platta värd att grotta ned sig i. Från en grupp som någon gång kommer släppa ett mästerverk där lekfullheten får exakt den strukturella inramning den behöver. Bara de inte går bort sig på vägen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA