x

A Place To Bury Strangers
Pinned

Drar ner rejält på sin karakteristiska ljudvägg

GAFFA

Album / Dead Oceans
Utgivning D. 2018.04.13
Recenserad av
Camilla Johansson

2007 kom APTBS självbetitlade debutalbum och 2009 uppföljaren Exploding Head. Två album som nästintill var fullpoängare. Efter det släpptes ytterligare två album – fortfarande bra, men inte i samma nivå som de tidigare. Trots det har mina förväntningar på ”New Yorks loudest band” inte förändrats speciellt mycket, även fast bandet faktiskt gjort det. 

Och än mer har hänt. Bandet har blivit med ny trummis, Lia Simone Braswell som också bidrar med backing vocals. Trion har dragit ner rejält på sin karakteristiska ljudvägg av ”DIY-noise” och distortion för att istället låta de popmelodier som alltid funnits där i botten ta större plats. Det mer Raveonettes-iga soundet funkar riktigt bra på sina ställen, men som helhet blir albumet lite spretigt. Som att de inte riktigt kan bestämma sig för vilken väg de ska gå.

Att höga förväntningar sällan leder till något annat än besvikelse, det är sen gammalt. Och så även denna gång. Men efter ett par lyssningar och framför allt efter att ha släppt idén om hur det ”ska” låta så växer det till ett bra album. Det blir dock aldrig ”värt att få tinnitus-bra” som när det begav sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA