x
Creep Show: Mr Dynamite

Creep Show
Mr Dynamite

En ping-pongande Kraftwerk-soppa

GAFFA

Album / Bella Union
Utgivning D. 2018.03.16
Recenserad av
Andreas Trella

John Grant tillsammans med den analoga elektro-konstellationen Wrangler har sammankopplats till Creep Show, som nu debuterar med Mr Dynamite. En platta fylld med surrealistisk funk och experimentell pop som skalats av till sin kärna, och levererar ett klassiskt ljudlandskap som närmast skulle kunna liknas med Kraftwerks grundläggande matematiskt elektroniska toner.

Skivan är intressant, och har ett varmt analogt ping-pongande sound som känns bekant och välkokat. Dock får herr Grants fantastiska stämma drunkna en smula för mycket i denna soppa, och det är först på slutet man får höra hur geniala Creep Show hade kunnat vara om varje spår fick vara en fastare kompott av denna karls storslagna pipa och de elektroniska harmonierna.

Tyvärr saknar majoriteten av låtarna substans, och plattan kan från och till kännas lite för lekfull och all over the place. Men det är även lite det som är charmen med Mr Dynamite. Trots spretigheten finns det något väldigt smittsamt i det basala receptet som gör att smakerna ändå kommer fram.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA