x
Car Seat Headrest: Twin Fantasy (Face To Face)

Car Seat Headrest
Twin Fantasy (Face To Face)

Indieälskling ger en nyinspelning för de redan invigda

GAFFA

Album / Matador
Utgivning D. 2018.02.16
Recenserad av
Johannes Ådén Bygdell

Vi kan leka en lek: jag sätter på en låt från Twin Fantasy (Face To Face) och hoppar därefter fram två minuter i taget. Er uppgift kan verka enkel: svara ja eller nej på frågan om det fortfarande är samma låt vi lyssnar på. Tro mig, det kommer vara förvånansvärt svårt.

En typisk Car Seat Headrest-låt sträcker sig över åtminstone fem minuter, och majoriteten av låtarna är längre än så. Allra längst här är Beach Life-In-Death och Famous Prophets (Stars) som båda innehåller i alla fall fyra låtar vardera.

I skiftande tempo kastas vi mellan klen pianokrankhet och besatt oljudsrock, och vi behöver som vanligt ständigt förhålla oss till om det Will Toledo sjunger ska tolkas dödsallvarligt eller slackerironiskt. För, det ska sägas, vi har hört det här förr, både bildligt och bokstavligt. Plattan står på samma grunder som bandets två senaste album och är dessutom en nyinspelning av den snart sju år gamla Twin Fantasy.

För den oinvigde kan nog 2016 års Teens Of Denial vara en bättre grundkurs. Twin Fantasy (Face To Face) får med den logiken snarare fungera som fortsättningskurs på Will Tuledo-universitetet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA