x
MaidaVale: Madness Is Too Pure

MaidaVale
Madness Is Too Pure

Retrofierad tung psykrock

GAFFA

Album / The Sign Records
Utgivning D. 2018.03.23
Recenserad av
Andreas Trella

Madness Is Too Pure är ett fylligt och näringsrikt psykrock-paket som levereras i en renodlad och ofiltrerad synergi. Den syndiga underströmmen av bluesiga progg-element känns som gjuten tillsammans med den psykedeliska stommen, och den vackert analoga och jordnära ljudproduktionen som ljuder av ett tydligt eko till det aromatiska 70-talets demoniskt soniska anföranden.

MaidaVale är tillbaka med en fusion av hypnotiserande rytmik och gitarrgångars slingrande avsöndringsvätska, som i kombination skapar en livsfarlig helhet. Dock kan ibland de vokala elementen på vissa spår tappa lite av denna förening som annars byggs upp på plattan.

Framför allt under vissa mindre energiska partier blir det tydligt hur genialt det instrumentala låter, och ibland hur överflödig vissa vokala stycken kan vara. Detta då instrumenteringen redan har så sjukt mycket att säga. Men det finns en genomgående balans som fungerar, och när alla våglängder är genomrotade blir Madness Is Too Pure rent av en transcendentalt tung resa.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA