x
INVSN: Forever Rejected

INVSN
Forever Rejected

Dansant och dystopiskt mörker

GAFFA

EP / Woah dad!
Utgivning D. 2018.03.23
Recenserad av
Andreas Trella

INVSN fortsätter sprida sitt dynamiskt och dansanta mörker med senaste EP:n Forever Rejected. Likt en ekande uppmaning om strid i en betonglagd och mörk tunnel lyckas INVSN sätta en lika mycket skräckinjagande som hoppfull känsla av reform. Med en fantastiskt suggestiv och omstörtande ljudbild som känns nostalgisk och modern på samma gång, och ibland lite som en blandning mellan Depeche Mode och Joy Division, får man en lämplig blandning av mörker och förtröstan.  

Dock måste det nämnas att covern på Lana Del Reys smäktande käftsmällsballad Love kännas något inklämd och som ett aningen märkligt val av låt att göra cover på. Något som sticker ut och helt ärligt skaver en aning på denna EP. Framför allt då den inte skiljer sig särskilt mycket från originalet och låter som en något tristare version av Lana Del Reys pompösa version. Det blir något malplacé.

Men resten av Forever Rejected målar med distinkta penseldrag upp en fantastisk postpunkig dystopi som lyses upp av upproriska röster, som låter genuint utsvultna på revolution och förändring.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA