x
Ben Frost: All That You Love Will Be Eviscerated

Ben Frost
All That You Love Will Be Eviscerated

Älskvärd ångest och tortyr

GAFFA

Album / Mute
Utgivning D. 2018.03.23
Recenserad av
Andreas Trella

Den australienske experimentella kompositören och producenten Ben Frost kommer med ett rent helvete till EP, som delvis består av nya kompositioner och tidigare outgivna sinnesrubbningar till mixar. Innan man ger sig an denna skapelse bör man vara beredd på vad det är som väntar. Jag avråder starkt från att lyssna på denna platta vid fel tillfälle. När detta är vet du bäst själv, men att undvika mörker kan vara ett personligt tips.

Jag har svårt att minnas senast en EP injicerade så mycket ren och skoningslös ångest i mitt sinne. I närheten av psykologisk tortyr blir All That You Love Will Be Eviscerated samtidigt svår att inte älska. Likt en David Lynch-film lyckas Frost skapa en genuint lömsk och ondskefull atmosfär som, trots att den är skräckinjagande – och gör att man rent av mår skit – är svår att sluta lyssna på.

Frost lyckas skapa denna illvilliga värld med hjälp av flertal element som inte alltid är rent av psykiskt påfrestande. Men det är just det. Att passagerna ibland väntar ut dig tills du inte är redo.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA