x
Dead Meadow: The Nothing They Need

Dead Meadow
The Nothing They Need

Psychrock-legendarerna har tyngden i behåll

GAFFA

Album / Xemu
Utgivning D. 2018.03.30
Recenserad av
Janne Hallman

Trots två decennier på nacken hörs inga tecken på att Washington-trion skulle tappat geisten. De låter lika massiva som vanligt på sitt nionde album, och likt larvfötterna på en stridsvagn plattar de till det mesta i genren; band som The Warlocks, BRMC och The Black Angels har inte en chans att matcha.

Faktum är att The Nothing They Need nog är det närmaste Dead Meadow kommit sin uttalade föresats att kombinera 70-talshårdrock med 60-talsflum. Så här skulle ett samarbete mellan Black Sabbath och Pink Floyd ha kunnat låta. Kanske beror det lyckade resultatet på att samtliga medlemmar som spelat i bandet genom åren sammanstrålade inför 20-årsjubileet för att bidra med sin stil och sitt kunnande.

Intressanta nymodigheter finns dock, som i I’m So Glad, som låter mer 60-talspoppig än nåt annat de gjort tidigare, samt den jazziga saxofonen i Rest Natural. Men härligast är ändå när de blytunga gitarrkrevaderna och den släpiga sången dominerar, som i åtta minuter långa The Light, och den Neil Young & Crazy Horse-brötiga This Shaky Hand Is Not Mine. Grymt skönt!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA