x
Crisix: Against The Odds

Crisix
Against The Odds

Föga originellt men fantastiskt charmigt

GAFFA

Album / Listenable
Utgivning D. 2018.03.23
Recenserad av
Fredrik Langrath

Den bästa beskrivningen av Crisix musik finner ni i titeln till låten Ultra Thrash från 2011. För det är verkligen precis vad detta handlar om. Det är så jävla mycket thrash att jag rodnar.

Crisix är lite som thrashmetalens motsvarighet till TV-serien Stranger Things. För när du lyssnar förvandlas du automatiskt till en headbangande grobian i jeansväst. Och detta är sagt utan minsta lilla förakt eller försök till att förlöjliga bandet. I likhet med nämnda TV-serie finns här en grundcharm och en god kännedom om hantverket. Det är absolut inget fel med retrocharm med kvalitetsstämpel.

Redan i inledande Get Out Of My Head står det klart att receptet är detsamma som tidigare. Sångaren Juli Bas har en stämma som klarar såväl de djupaste avgrundsvrål som Tom Araya-falsett. Den spännvidden passar ett band med ultra thrash som motto.

Det här låter verkligen som ett band som har som ambition att få in så mycket thrash och 80-tal som det är fysiskt möjligt i varje låt. Det är föga originellt men fantastiskt charmigt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA