x
The Amazing: In Transit

The Amazing
In Transit

Fuckar med din tidsuppfattning

GAFFA

Album / Partisan
Utgivning D. 2018.04.06
Recenserad av
Jesper Robild

Det psykedeliska bandet som inte vill kallas psykedeliska är tillbaka med ännu ett svartvitt omslag. Okej, vi börjar med att avverka kategoriseringen. Vare sig The Amazing eller In Transit tillhör på något vis psykrocktraditionen. Däremot är det så hypnotiskt drömskt och tidsuppfattnings-uppfuckande att det nästan är overkligt. Fyra låtar in känns det som att albumet har gått på repeat tre varv.

In Transit skapar ett rum, en filt att krypa in under i över en timme – bandets längsta sedan debuten. Men till skillnad från deras andra långkörare (vartannat album är än så länge betydligt kortare) försvinner ”en lång låt”-effekten. Benson Se Convirtio Completamente Furisosa – fritt översatt ”Benson (bör syfta på basisten Alexis) flippar ut” avslutas med ett noiserockigt gitarrsolo som klyver skivan på mitten. Reine Fiske ska väl få leka av sig han också, och effektfullt blir det.

Halva nummer två når inte riktigt samma höjder, bortsett från avslutande Je Travaille Dans La Banque som är bland de bästa Christopher Gunrups orkester skrivit.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA