x
Kylie Minogue: Golden

Kylie Minogue
Golden

Popstjärnan har gått vilse i tröttsam country

GAFFA

Album / BMG
Utgivning D. 2018.04.06
Recenserad av
Simon Lundberg

När man varit i gamet så länge som Kylie Minogue varit så är det nästan ett krav på att man till slut hittar på något nytt musikaliskt. Att försöka med att förnya sig själv efter 30 år sedan debuten kan jag verkligen unna den australienska popstjärnan.

Att det skulle lukta country på Golden var det nog dock inte många som skulle gissa på, men det är i Nashville som 50-åringen varit med och skrivit samtliga låtar. Fast å andra sidan har det varit en udda trend sedan omkring 2016 då Lady Gaga hoppade på tåget för albumet Joanne – och sedan följde artister som Miley Cyrus, Kesha och Justin Timberlake med av bara farten. Av någon underlig anledning är radiovänlig popcountry hett.

För Kylies del så förvandlas den annars så unikt utsökta känslan för sensuell discopop till något helt blasé, tråkigt och förutsägbart på alla dåliga sätt du nu kan komma på. Det blir aldrig riktigt dåligt. Det blir bara köttfärslimpa. Visst kan det vara trevligt och enkelt, men inte fan är det något som dyker upp i dagdrömmarna i flera veckor.

Den akustiska gitarren ekar bakom Kylies proffsigt tillbakalutande röst och visst hörs de klassiska trummaskinerna i den Mello-doftande produktionen som fått assistans av bland annat countryguden Steve McEwan.

De flesta låtarna ekar P4 på en trött torsdagseftermiddag. I ärlighetens namn är det få delar som faktiskt fastnar. Men jag måste erkänna att Dancing är sådär äckligt mysig och Raining Glitter är verkligen den klassiskt flörtiga discon som Kylie alltid gjort. Alltså bra.

I övrigt finns det ingenting alls att hämta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA