x
Arvid Nero: Mother Earth

Arvid Nero
Mother Earth

Med blues i varje steg

GAFFA

Album / TMB Records
Utgivning D. 2018.04.20
Recenserad av
Pontus Bark

Han är gatumusikern som använde sången som ett verktyg när problemen med stamning begränsade honom. Han har bluesen med sig i varje steg. Vi talar om Arvid Nero, en kyrkogårdsarbetande Backa-bo som följer upp trespårs-singeln Introducing Arvid Nero med en samling sånger. Nio till antalet är de och härstammar från olika delar av hans liv.

Nero reflekterar om allt från döda släktingar i fina, personliga Granpa till ryskt supande i en Berlin-bar (Primotivo Bar). Bored With Clay, som berör det där otåliga mänskliga strävandet efter något annat än dig själv och det du är och har, sticker också ut med vass melodislinga.

Musikaliskt rör vi oss i ett sammelsurium av olika genrer. Den djupa, bluesiga känslan finns där som grund i en genomarbetad ljudbild. Låtarna utvecklas ibland åt country- och ibland åt soulhållet. 

Vissa av sångerna på Mother Earth, som Underground, skrevs av Nero som tonåring. Idag är han 28. Kanske är det mot bakgrund av detta det är svårt att hitta en tydlighet i albumet. En känsla av vemod snarare än något annat är kittet mellan sångerna. Eller är det den där svärtan i rösten? Förmodligen en kombination. Den känslan bör han bygga vidare på, han har rösten för det. Kanske kan han släppa oss ännu närmare nästa gång?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA