x
Junior Brielle: Blod

Junior Brielle
Blod

Pikant pretto och pampig pop

GAFFA

Album /
Utgivning D. 2018.04.06
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Jag hade precis börjat glömma bort att svensk pop kunde vara så här bra. Att det skulle krävas två bröder från Norrland att visa var melodiskåpet ska stå. För det är i de Kentianska drömska ljudbilderna som syskonduon Gabriel och David Röhdin väver sin egen supercoola töntighet. I Vita Bergens studio vid Stureplan skapades debut-EP:n Blod där svensk melankoli, trallvänliga engelskförsedda refränger och vackra toner blandas i förlösande elektronisk pop.

Blod är en kroppslig upplevelse, som spritter och pulserar i venerna. ”Mitt hjärta är ditt att trampa på forever and ever!” är gjort för att stå famn i famn på ett dansgolv och skrika ut till rösten brister och fötterna ömmar. Svagast är faktiskt titelspåret som inte har samma stämningsfulla tårar på dansgolvet-känsla som övriga låtar.

För visst är denna välproducerade gråtpopsdebut lite av en salig röra av pinsam pubertet, pikant pretto och pampig pop. Men inte sedan Urban Cone så har svensk pop känts lika hoppfull. Junior Brielle kommer med nytt blod och det är snarare än senare man kapitulerar med ett högljutt: ”Bitch I give up.”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA