x
Anna Leone: Wandered Away

Anna Leone
Wandered Away

Sveriges nästa stora export

GAFFA

EP / Half Awake
Utgivning D. 2018.04.20
Recenserad av
Simon Lundberg

Har du någonsin haft en känsla av att det du just nu lyssnar på resonerar så väl med dig att det känns som den här låten var skriven just för dig? Att den här känslan alltid funnits med dig. Att det var menat att just du skulle lyssna på det här stycket.

Den känslan infann sig när jag först hörde singer-songwritern Anna Leones underbara My Soul I. En spröd känsla av vemod och lycka spred sig i samtliga nerver i hela kroppen. Som tur är så slutar det inte där. På Stockholms-baserade Annas debut-EP gömmer sig fler balladpärlor som omfamnar lyssnaren med sina utsökta melodier och lättskaliga produktion.

Det är sårbart, men samtidigt jävligt kaxigt. I titelspåret Wandered Away får First Aid Kit och Ane Brun sig en utmanare om det någonsin funnits någon. Lättskalig folkcountry för det absolut bästa – eller sämsta – humöret.

Just det här kommer växa sig så mycket större. Anna Leone är som gjord för omvärlden där hon kan mäta sig med storheter som Laura Marling eller Lana Del Rey. Avslutande Into The Cold river ett hål i mitt svenska pophjärta och kan bara lagas genom att lyssna på debuten ytterligare en gång.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA