x
Royal Wood: Ever After The Farewell

Royal Wood
Ever After The Farewell

Perfekt gåva till exet du hatar

GAFFA

Album / Outside Music
Utgivning D. 2018.04.06
Recenserad av
Simon Lundberg

Tänk dig att Michael Bublé ska sjunga covers på Chris Isaak eller Bruce Springsteen. Sen kanske Ed Sheeran och Keith Urban är med på några ställen. Det här mardrömscenariot blir verklighet på kanadensiska Royal Woods åttonde fullängdare.

När John Nicholson, vars riktiga mellannamn är Royal Wood, sjunger så tror jag inte på ett ord han får ur sig. Det är tomma ekon som ackompanjerar melodier skrivna av vad som kunde vara en levnadstrött musiklärare på mellanstadiet som blir tvingad att arrangera en kabaret. 

California Nights och Cruel är exempel på låtar som låter som en parodi på klassisk folkrock. Allt i någon sjuk countryproduktion. Men det blir bara värre.

I arenarökaren Kings & Queens så tror den här mannen på riktigt att han är Chris Isaak. Det låter däremot mer som en Bastille-låt som aldrig hade fått plats på deras album. Det passar verkligen inte in. Ingen låt passar in med någon annan.

När sista spåret Old Young Love, som känns som en ratad countryballad till en Disneyfilm vi kan döpa till Den Siste Cowboyen, äntligen är slut så är fan en panikattack nära. Har du ett ex du hatar? Då har jag ett förslag på en fysisk skiva du borde köpa och ge bort.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA