x
Five Finger Death Punch: And Justice For None

Five Finger Death Punch
And Justice For None

Inget överflödigt och inga tomrum

GAFFA

Album / ElevenSeven
Utgivning D. 2018.05.18
Recenserad av
Mårten Cederberg

Med en vägg av envis kraft, attityd och ordentlig dos melodier har dessa amerikaner lyckats mangla oss sedan 2005. Ett patenterat och identitetsrikt sound har banat väg för framgång och även om bandets sångare under många år tampats med missbruk så har skutan hållit säker kurs.

Utförandet och produktionen är här sig lik men låtmaterialet är betydligt vassare jämfört med senaste årens skivor. Starka och ofta personliga texter som gör helheten betydande och när utsökta sistaspåret Will The Sun Ever Rise ebbat ut så finns en onormal önskan om mer. Inledande Fake översvämmas nästan på ett pubertalt sätt av svordomar som otippat ändå fungerar i låtens sammanhang. Vi nås av flera potentiella hitlåtar där framför allt det mindre adrenalinstinna spåren lämnar starka avtryck. Borde man egentligen känna såhär av energidrycks-sponsrad populär-metal?

Inget överflödigt och inga tomrum och ungefär tvåsiffrigt antal låtar är så minnesvärda att de ekar kvar i resterna som denna amerikanska tornado lämnar efter sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA