x
Vega: Only Human

Vega
Only Human

Låtmaterialet överskuggar lamt sound

GAFFA

Album / Frontiers
Utgivning D. 2018.05.11
Recenserad av
Mårten Cederberg

Vilka låtar! Vilken produktion! Återigen är det dessa två faktum som blir huvudpunkter efter lyssningen på Vegas album. En är positiv, den andra lite mer negativ och till skillnad från förra skivan som kom för nästan exakt två år sedan vinner den här gången låtmaterialet över produktionen.

Visst skapar producenten Harry Hess ett retrosound som tar oss tillbaka 30-40 år och passar bitvis bra till vissa delar av låtarna men allt skulle vara så mycket bättre om "blommorna vattnats" och "udden vässats", förstår ni vad jag menar? Det är torrt och trubbigt. Jag tänker speciellt på trummorna men också på helheten som skulle mått bättre av mer distinkt mjukhet som passar Nick Workmans gälla stämma bättre.

Låtarna däremot är av absolut högsta klass och Martin-bröderna gör återigen minimalt med misstag. På det här albumet finns många av Vegas bästa sedan starten 2009. Gravity är den bästa och mest kompletta låten någonsin, titeln på den suveräna Worth Dying For beskriver nästan känslan perfekt och Europe kan nog känna igen sig i Last Man Standing.

Det femte albumet är fyllt av lysande retro-modern AOR som platsar på stora arenor och dessa sex engelsmän borde ganska enkelt kunna fylla en innerplan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA