x
The Men: Drift

The Men
Drift

Potent rock för bra för branschen

GAFFA

Album / Sacred Bones
Utgivning D. 2018.03.02
Recenserad av
Daniel Horn

The Men har alltid stampat i periferin. Förmodligen inte fått den uppmärksamhet de förtjänar men så handlar det också om musik svår att malla in och då gör branschen som den brukar: lägger locket på, säljer in mer gångbar NME-rock istället. Vi är så bekväma i all vår punkighet.

Med Drift leker The Men vidare med föråldrad rockmusik och klär den i saker din hjärna knappast är van vid. Saxofonen är kvar, den håller dig intresserad och på din vakt, på samma sätt som X-Ray Spex, men i det här fallet får den leka än mer fritt. Förutom det finns inga stående inslag att relatera till eller känna igen sig i. The Men är den där flaskposten som aldrig möter hamn. De bär på nån slags information men vägrar dela med sig av den. Allt för att du som lyssnare ska stå där vid strandkanten och bita på dina naglar, bli mer besatt, dyrka än mer.

Rose On Top Of The World hör du kopplingen till Van Morrisons väna pop medan Killed Someone är den sönderdistade garagerocken personifierad. The Men will be The Men.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA