x
Donovan Woods: Both Ways

Donovan Woods
Both Ways

Griper tag i våra hjärtan

GAFFA

Album / Meant Well
Utgivning D. 2018.04.20
Recenserad av
Fredrik Langrath

”How did we both get so damn old so fast?”, frågar sig Donovan Woods i öppningslåten Good Lover. På tre minuter berättas historien om kärlekens utveckling från en skitig lägenhet på bottenplan, fram till slutet (?). Egentligen berättar han inte särskilt mycket om hur relationen ser ut idag, utan låter bara antyda att någonting har gått förlorat under åren.

Vi serveras fragmentariska bilder från ”Way back when I wrote a thousand songs no one cared about …” och sedan den återkommande formuleringen ”if I was a good lover.” Woods griper tag i våra hjärtan med en tonsäker beskrivning av smärtan i att minnas ett vi som en gång var nyförälskat – ett vi som en gång inte ville lämna sängen – ställt mot ett vi som går mot sitt slut.

Smärtan ligger i det som inte berättas, snarare än i det som berättas, hos Woods. Det är få människor som kan skriva på det här sättet och få till en så ödesmättad stämning i sina vardagliga betraktelser. Springsteen hade den förmågan i sin ungdom. Men här finns inget bredbent rockande överhuvudtaget, utan det är finstämt och stillsamt hela vägen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA