x
Pinkus Abortion Technician: Melvins

Pinkus Abortion Technician
Melvins

Veteranerna tar in en till basist och det är ju skoj, men ...

GAFFA

Album / Ipecac
Utgivning D. 2018.04.20
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Inte nog med att Pinkus från Butthole Surfers spelar bas på den här plattan, titeln är också en blinkning till deras klassiska platta Locust Abortion Technician. Det låter emellertid fortfarande 100 procent Melvins, vad det nu betyder numera. För på deras 27:e (ja, tjugosjunde) platta på 35 år så har de hunnit avverka ett antal stilar, vänstersvängar och experiment.

Nya plattan låter dock som de låtit de senaste åren, inte lika hårt och tungt, lite galnare och friare, lite mer psykedeliskt. Skillnaden den här gången är att de kör med två basister, Pinkus och Steve MacDonald (Red Cross, Off!). Och du kan själv tänka dig hur Melvins med två basister ter sig, problemet är att det här känns som en mellanplatta.

Melvins hade uppenbarligen skoj när de spelade in den, men med åtta låtar varav fyra är covers känns den lite okoncentrerad. Med det sagt, det är kul att äntligen få en studioversion av Beatles I Wanna Hold Your Hand som jag första gången såg Melvins spela live runt 99. Det är en riktigt vass och skev version som är en av plattans höjdpunkter.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA