x
Okkervil River: In The Rainbow Rain

Okkervil River
In The Rainbow Rain

Trivs i skuggorna

GAFFA

Album / ATO
Utgivning D. 2018.04.19
Recenserad av
Fredrik Langrath

Gary Coleman, Dylan Thomas, Mary Wells och Ray Davies har alla genomgått ett strupingrepp, så kallad trakeotomi. Det sjunger Will Sheff om i öppningslåten Famous Tracheotomies. En låt som börjar som en sorgsen ballad om när hans föräldrar var på väg att förlora honom som liten. Snart sparkar låten igång till en frisk upptempolåt med sköna 80-talsvibbar, där Sheff glatt berättar historier om andra kändisars strupingrepp. Det är precis lika konstigt och underbart som det låter.

Det är inga nyheter att Sheff är något av ett låtskrivargeni. Efter två ojämna album i början av 00-talet tog det fart på allvar vid 2005 års Black Sheep Boy. Att Okkervil River trots flera mästerverk aldrig slagit igenom till den bredare massan är mer klädsamt än vad det är ledsamt. Sheff är en antihjälte som trivs bäst i skuggorna, där han får skriva om vad han vill.

När det nionde albumet släpps känns ingredienserna på något sätt självklara, utan att för den delen vara fast i det förflutna. Jag hoppas att Sheff kommer att fortsätta med det här för resten av sitt liv, med eller utan försäljningsframgångar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA