x
Ibbe: CH.1

Ibbe
CH.1

Spretigt men ambitiöst

GAFFA

EP / TGR Music Group
Utgivning D. 2018.04.20
Recenserad av
Karin Lillbroända

Att Ibbe har en enorm stolthet för orten han kommer från förstår vi redan i introt, över dryga 90 drakeosande sekunder hyllar Ibbe sitt älskade Rågsved. Under de senaste åren har det jobbats hårt i söderförorten där Ibbe bara är en av många med ambitionerna att bli ett stort namn.

CH.1 är Ibbes första större släpp, och det är ett splittrat verk där både stil, språk och tema blandas. Här väljer man inte favoritlåt utan snarare favoritstil. Två låtar kan sorteras under afrobeat, där artisten Afro B också gästar. En fin hyllning till hans mamma dyker upp i låten med samma namn, och där hamnar vi kanske närmast någon slags lugnare dancehall. Det blir mycket att ta del av på sju spår. Den raka och mer seriösa R&B:n är kanske det bästa på EP:n. Men det är ändå utflykterna till afrobeat som får Ibbe att sticka ut som artist. Wine förtjänas att spelas på många klubbar i sommar.

Trots spretigheten är det hela snyggt ihopknutet av ett intro och outro som går hand i hand. Över långsamma beats blir Ibbe en betydligt seriösare artist och ger en hint om att han har intressanta berättelser att dela med sig av.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA