x
Vive la Void: Vive la Void

Vive la Void
Vive la Void

Som ett soundtrack till Blade Runner

GAFFA

Album / Sacred Bones
Utgivning D. 2018.05.04
Recenserad av
Camilla Johansson

Som ni insatta fans av psykedelisk kraut-osande rock säkert redan vet spelar Ripley Johnson både i Moon Duo och Wooden Shjips. Nu har även andra halvan av psych-duon, keyboardisten Sanae Yamada, skaffat sig ett musikaliskt sidoprojekt, Vive La Void.

Med Vive La Void tar Sanae de pulserande syntslingorna och den atmosfäriskt viskande sången som ger Moon Duo det där hypnotiska rymd-soundet ett steg längre. Det drone-dränkta gitarrspelet vi är vana vid från Moon Duo är dock borta. Istället finns här lager på lager av mörka syntmattor blandat med elektroniskt blippande, som omsluts av en nästan spöklik sång. Resultatet blir ett sound som låter både mörkt och lekfullt. Dåtid och framtid – som ett perfekt soundtrack till en dystopisk lite kitschig 80-talsfilm à la Blade Runner.

Albumet innehåller ett par väl godkända låtar, men också delar som inte slår lika hårt och som kräver sitt fokus för att inte bara kännas som utfyllnad. Men oavsett så är Vive La Void en intressant debut från en skicklig musiker jag ser fram emot att höra mer ifrån.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA