x
General Knas: Reggaestrerad

General Knas
Reggaestrerad

Sommarmusik som inger hopp och styrka

GAFFA

Album / Swingkids
Utgivning D. 2018.05.03
Recenserad av
Jesper Robild

”Det ska va reggae på sommaren”, deklarerade Markoolio. Reggaestrerad prickar in ett releasedatum med skinande sol (åtminstone över de skånska slätterna) och ligger nu redo i startblocken för att förgylla sommaren 2018. Generalens patenterade gung är som gjort för att spelas utomhus, men för att uppleva alla nyanser rekommenderas några snurr i ett riktigt bra ljudsystem. Detta trots att såväl kompbandet som gästande Antonio D lätt hamnar i skuggan av Ivan Olausson Klatils bisarra baryton.

Som vanligt är det många tuffa samhällsproblem som besjungs. Ibland med matchande mellan-melankoliska tongångar, men den här gången har de kanske tyngsta ämnena parats ihop med den mest upplyftande musiken. Han Tog Sig Rätt och titelspåret besjunger övergrepp och övervakning, men blir också bevis på hur reggae kan inge hopp och styrka.

Den obligatoriska brajlåten? I Dr. Cannabis tar den gode generalen upp medicinska fördelar med ”gröna, sköna örten”. Döm själv. Mitt jobb som oberoende proffstyckare är att rekommendera bra musik, typ Reggaestrerad.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA