x
Engel: Abandon All Hope

Engel
Abandon All Hope

Skruva upp ljudet och gasta med

GAFFA

Album / Gain/Sony
Utgivning D. 2018.05.11
Recenserad av
Amelie Schenström

Skivans smygande intro är inte den allra bästa öppningen. Sista spårets uttonade avslutning är inte heller helt igenom lyckad. Men däremellan! Däremellan är allt att älska.

Du vet, när man liksom fastnar på en låt och inte kommer vidare? Precis så är det med Abandon All Hope. När jag når spår tio, titellåten, kommer jag varken vidare framåt eller bakåt, låten går på repeat om och om igen ... "ska bara lyssna färdigt och sedan köra hela albumet från början ... Fast bara en gång till ... Eh, en gång till!" Och sen finns det ytterligare tio riktigt, riktigt bra spår att glädjas åt.

Engel som bildades för dryga tio år sedan av Niclas Engelin (även i In Flames) har alltid varit hopplösa att genrekategorisera – industri, melodisk, alternativ, heavy, death metal – och musiken samtidigt så hopplöst charmig och svår att släppa. Detta är bandets femte, och karriärens klart bästa, album. Kan mycket väl få lov att göra tjänst som sommarens soundtrack. Skruva upp ljudet på bilstereon (eller motsvarande) och veva ner rutan (eller motsvarande) och bara gasta med av hjärtans lust!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA