x
Simian Mobile Disco: Murmurations

Simian Mobile Disco
Murmurations

Producentduon flätar samman röster och syntar

GAFFA

Download / Wichita
Utgivning D. 2018.05.11
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Sången är tillbaka. Men förvänta ingen ny Hustler eller Audacity Of Huge. På Murmurations är det Deep Throat Choir som står för alla vokala inslag. Deras sång och duons förhållandevis lättsmälta techno flätas samman metodiskt. Resultatet upplevs inte som ett traditionellt vers-refräng-upplägg utan snarare som en lager-på-lager-struktur av synt, sång, synt, sång, effekter, trummaskiner, synt, samplers och sång.

Deep Throat Choir är ett kollektiv kvinnliga vokalister som närmast sömlöst väver samman texter, melodier och harmonier. Det får gärna vara monotont, för att bli så nära intregrerat med musiken som möjligt, men det händer, till exempel i Hey Sister, att det sticker ut och får dominera.

Murmurations är lika välgjord och genomtänkt som alla tidigare Simian Mobile Disco-utgåvor, men skivan känns mer spännande på pappret än i öronen. Den upplevs mer som ett projekt än ett studioalbum. Därför skulle konceptet troligen gjort sig bättre i det lilla formatet, som en EP, eller varför inte på turné med ytterst få intima speltillfällen. Det senare är inte för sent.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA