x
Sleep: The Sciences

Sleep
The Sciences

Perfekt balanserad stonerrock

GAFFA

Album / Third Man
Utgivning D. 2018.04.20
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Det finns en massa teorier om var 420 kommer ifrån, men en sak är i alla fall säker och det är att 420 har blivit 20 april och det är den universella gräsrökardagen. Så även om själva släppet var en total överraskning var det ingen större slump att Sleep efter 20 år släpper uppföljaren till Dopesmoker just den dagen. Bandet har under tiden turnerat och presenterat nya låtar men det har aldrig varit snack om en ny skiva.

Och vilken comeback det är, med ett CV som täcker Neurosis, Om och High On Fire är Sleep mästare på Black Sabbath-tung stonerrock av bästa sort. Riffen är som knastrande blyfötter, trummor och bas lägger en underbar matta och sången svävar över med texter om att röka gräs, vara hög och ja ni vet, röka gräs.

Mitt i skivan ligger det 15 minuter långa mästerverket Antarctican’s Thaw och resten av skivan verkar uppbyggd runt den med en öppnande och avslutande instrumentallåt. Det är en perfekt balanserad skiva av ett band på höjden av sin förmåga. Nu får vi bara hoppas att nästa skiva inte tar 20 år till.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA