x
Neko Case: Hell-On

Neko Case
Hell-On

Står stadigt mitt i kaoset

GAFFA

Album / Anti
Utgivning D. 2018.06.01
Recenserad av
Daniel Horn

Neko Cases hus brann ner när hon spelade in sin senaste platta i Stockholm. Dagen efter la hon sången till Bad Luck och det är lätt att tro att låten är en kommentar till den chock och hjälplöshet en sådan händelse innebär. Men inte då, låten var skriven långt innan händelsen. Och lite så känns det att lyssna på ännu ett Neko Case-album. Kanadensaren står där stadig som en sten mitt i allt kaos. Hon iakttar istället för att låta bitterhet och ilska tar över.

Därför ger alla hennes historier om död, exploatering och djur så mycket mer. Som när hon med Winnie, gästad av Beth Ditto, förmedlar en pirat-kärlekslåt om en kvinna med en vass tunga: “as sharp as the rib of a star.” Fantasin flödar och det finns ingen tid för den vardagliga misären.

Vad som än händer, vilka motgångar den här stjärnan än råkar ut för, står hon alltid beredd att berätta nästa kapitel. Henne senaste berättelse skiljer sig inte nämnvärt mycket från tidigare, men i sömmarna känner vi av Björn Yttlings produktion och hans vilja att hitta till de där hookarna som fäster sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA