x
Dirty Projectors: Lamp Lit Prose

Dirty Projectors
Lamp Lit Prose

Från melankoli till peppig pop

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. 2018.07.13
Recenserad av
Björn Schagerström

Efter förra årets uppbrottsskildrande album flödar ljuset tillbaka in över Dirty Projectors igen. Frontfiguren David Longstreth har samlat en ny bandmedlemstrupp under sina vingar, och har snabbare än någonsin laddat om med positiv energi. Första singeln Break-Thru, leds framåt av en sprittande, smittande gitarrslinga och låten I Feel Energy måste vara det mest pop-peppiga som getts ut under Dirty Projectors namn.

Ofta behandlar texterna nyligen uppvaknande förälskelser och är i likhet med musiken ovanligt direkta. Det strösslas med gästande sångare, bland annat lånar Empress Of, Fleet Foxes Robin Pecknold och Dear Noras Katy Davidson ut sina röster. Men för den sakens skull tappas aldrig taktpinnen från Longstreths hand. De småskeva rytmerna är tydligt signerade Longstreth. Det blir särskilt tydligt för de lyssnare som följt Dirty Projectors ett tag, genom toppar och dalar.

Skivan är klart njutbar men hör inte till bandets allra mest spännande stunder. Men det är fint att höra att Longstreth mår bättre igen, och att Dirty Projectors inte stannade av i melankolin.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA