x
DJ Koze: Knock Knock

DJ Koze
Knock Knock

Genreöverskridande, gränslöst kreativt och omåttligt underhållande

GAFFA

Album / Pampa
Utgivning D. 2018.05.04
Recenserad av
Fredrik Franzén

Han har en speciell förmåga, DJ Koze. Att ta det bekanta och skruva till det precis lagom mycket. Så att det fortfarande känns igen men syns från en ny vinkel. I ett annorlunda ljus. Det man gillade finns kvar men ackompanjeras av något överraskande. Något som i mångt och mycket är Kozes signum – en säregen blandning av humor, glädje och vemod.

På debuten Kosi Comes Around var det house och techno som fick denna kärleksfulla vridning. På uppföljaren Amygdala, vilken han själv (karakteristiskt extravagant) beskrev som sin Sgt. Pepper, adderade han en psykedelisk dimension. Och på sitt tredje album Knock Knock adderar han väl egentligen allt som finns kvar att addera. Instrumental hiphop, fransk filterhouse, minimaltechno dränkt i Bon Ivers stämma, finstämd pop med Kurt Wagner på sång, svettig funk med Róisín Murphy, och så vidare, och så vidare.

Resultat är ett album utan gränser. Genreöverskridande, gränslöst kreativt och omåttligt underhållande att lyssna på från början till slut och om igen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA