x
The Body: I Have Fought Against The Body, But I Can't Any Longer

The Body
I Have Fought Against The Body, But I Can't Any Longer

Ingen njutbar skiva

GAFFA

Album / Thrill Jockey
Utgivning D. 2018.05.11
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Ibland uppstår en kuslig känsla som är svår att härleda. Kommer den inifrån oss själva eller finns det ett verkligt hot som hägrar därute i mörkret? Ingen vet riktigt säkert. Själarna är som klaustrofobiskt fångna i våra kroppar och startar ett inre krig, som manifesteras utanför oss själva.

Albumet påminner om en skräckfilm utan bild. Bultande hjärtslag varvas med vacker sång och desperata gallskrik, till följd av hatiska utspel, ungefär som ute i världen där underbara händelser existerar samtidigt som ofattbart brutalt våld tar död på människor. För de flesta personer lär ångesten sprida sig som en epidemi genom kropp och själ, medan ett fåtal kanske upplever att ljuden tar ut den inre paniken och skapar ett lugn.

Oavsett vilket är detta ingen njutbar skiva, utan mer som ett installationskonstverk där budskapet är viktigare än skönheten. Vi ska inte blunda för verkligheten. Omslaget, som visar en bom över en ödslig väg, får en att tänka på att det kan ligga ett lik därute någonstans. Men varför är vi rädda för döden när det är livet som är farligt? För den psykiska hälsans skull är det klokt att inte tillbringa för långa stunder i The Bodys ångeststämning. Ibland får man ge upp kampen mot demonerna och bara flyta med i livets vågor.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA