x
Nina Kinert: Romantic

Nina Kinert
Romantic

Slår an hjärtesträngarna med blandat resultat

GAFFA

Album / V2
Utgivning D. 2018.05.11
Recenserad av
Andreas Fällman

Efter finfina Pets & Friends och Red Leader Dream dök Nina Kinert långt under radarn och släppte långt senare under namnet Nina K den kompetenta om än rejält förbisedda On Ice. Även riktningarna som hon tagit sin musik har spretat åt alla möjliga håll men genomförandet har alltid givit mersmak. Det skulle därför vara att underdriva kraftigt om jag sade att jag var lite nyfiken var Kinert styr kosan denna gång.

Nya given Romantic säger Kinert är en hyllning till själva musiken, sitt barn, naturen, allt en kan vurma romantiska känslor inför. Och inramningen är sannerligen passande. Omslaget pryds av Kinert liggandes i vatten med blommor flytandes på ytan. En tydlig anspelning på Millais pråliga och symboliktunga målning av den drunknade Ofelia; ett av prerafaeliternas (ett tämligen romantiskt lagt gäng) mest kända verk.

När en går djupare under ytan finner vi stråkar, piano och en mysig duett som slår an på hjärtesträngarna. Det verkar dock som att historien vår berättare önskar förtälja inte ryms inom ramarna för melodierna och undertecknad känner sig ibland tvungen att välja mellan text eller melodi. Och i slutändan vinner nog den senare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA