x
Mares: Rock'n'Roll Will Never Die

Mares
Rock'n'Roll Will Never Die

En lovande pop-debut

GAFFA

EP / Hybris
Utgivning D. 2018.05.18
Recenserad av
Nadia Mattsson

Popbandet från Uppsala vill göra musik utan att behöva tänka på vad andra tycker. Detta blir tydligt när naivitet och ungdom sätter karaktär för Mares debut-EP. Den inleder nämligen med texter om kravlöshet som: "inga löften om något större än det vi faktiskt är”.

Producenten Johan Eckeborn är expert på att med lekfullhet göra ljudbilder som är lika minimalistiska som grandiosa. Det har han bevisat i samarbeten med Jonathan Johansson. Även här har han paketerat disco-inspirerade syntar, ambienta ljudmattor och tydliga basgångar till något stilfull och dansant. Resultatet är en EP som är lättsmält, okonstlad och något för den breda publiken.

I det avslutande titelspåret Rock'n'Roll Will Never Die berättar vacker stämsång om längtan efter att uppnå stordåd. Och om att möta besvikelse. Med detta lyckas Mares lämna det unga uttrycket. Istället sätter de fingret på vemodet i känslan att bli vuxen. Och visst, bandet minnar om både Thomas Stenström och Ulrik Munther. Men de har också tid på sig att fortsatt mogna och hitta sitt alldeles egna ID. Och till dess har de lämnat en lovande debut efter sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA