x
Gnod: Chapel Perilous

Gnod
Chapel Perilous

Experimentell paranoia

GAFFA

Album / Rocket
Utgivning D. 2018.05.05
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Det är ingen lättlyssnad platta Gnod har släppt lös på världen. Det är brutal, experimentell paranoia i sin renaste och bästa form. Inspirerade av böckerna av Robert Anton Wilson har de skapat en skavande best med två bergskedjor på varje sida och en psykedelisk dalgång i mitten.

Öppningen med Donovans Daughter är en 15 minuter lång stenkrossar-dub av repetition, kraut, punk och massor av percussions. Och som avslutning är Uncle Frank Says Turn It Down en lika hård fortsättning av öppningen i vad som måste kallas Gnods version av sludge metal. Och mitt emellan dessa ogenomträngliga monster ligger en experimentfabrik som är precis lika bra som paranoid, vacker och svår. Det är metalliska trummor, samplade röster, finsk minimalism och Einstürzende Neubauten, mardrömslandskap och elektronika.

Tillsammans utgör allt detta fem låtar och 38 minuter av det bästa 2018 har att erbjuda. Det är så vågat, så kompromisslöst och så totalt i avsaknad av minsta behov att vara till lags eller sälja att man bara måste ställa sig upp och applådera Gnod för att än en gång ha skapat ett smärre mästerverk som inte bygger vidare på det förra utan är något helt nytt och annorlunda.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA