x
Lithics: Mating Surfaces

Lithics
Mating Surfaces

En halvtimme av själsdödande kakafoni

GAFFA

Album / Kill Rock Stars
Utgivning D. 2018.05.25
Recenserad av
Fredrik Langrath

Deerhoof är verkligen en upplevelse live, inte minst på grund av trumgeniet Greg Saunier. På skiva tenderar de dock att bli lite för mycket att smälta. De är hela tiden lite för smarta, lite för nördiga och lite för självmedvetna för att det ska nå mig på ett djupare plan.

Lithics lider av samma problem på Mating Surfaces. Jag har lyssnat på plattan i flera dagar och försökt att få grepp om den. Jag vill verkligen gilla Lithics! Med sylvassa gitarrer, klumpiga basgångar och en sångare som låter precis lagom uttråkad och dryg är det skräddarsytt för undertecknad i teorin, precis som Deerhoof. Men på samma sätt skjuter Lithics över målet på något sätt. Eller de missar själen och misslyckas med att nå mig på ett djupare plan.

Excue Generator öppnar albumet med en Ramones-klingande direkthet och Captain Beefheart-knasiga tempoväxlingar som gifter sig perfekt. En av årets coolaste låtar utan tvivel! Tyvärr är det ingen annan låt på albumet som ens är i närheten av den magin. Efter den lovande öppningen följer en halvtimme av själsdödande kakafoni.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA