x
CHVRCHES: Love Is Dead

CHVRCHES
Love Is Dead

Forcerat försök till hitkavalkad

GAFFA

Album / Glassnote
Utgivning D. -0001.11.30
Recenserad av
Alex Pettersson

Vad göra när en inlett karriären med två närmast klockrena popklassiker? Släpp en till såklart. I alla fall verkar det vara så Chvrches, med sin 80-talsinspirerade syntpop, tänkte inför sitt tredje album Love Is Dead. Ur en kommersiell synpunkt tycks bågen dessutom spänts hårdare än tidigt. Något som ska visa sig bli skivans stora fall.

Till att börja med lever inget riktigt upp till singlarna Get Out och My Enemy (med Matt Berninger från The National), som vi ju dessutom redan hört. Melodierna känns mer framtvingade än tidigare och varken syntljud eller övrig produktion känns så där klockrent som vi blivit vana vid när det kommer till Skottarna i Chvrches.

Även om Lauren Mayberrys röst fortfarande är så kristallklar att den hade kunnat förhindra världskrig så saknas den riktiga skärpan i låtleveransen. Att mainstreamproducenten Greg Kurstin nu fått stort ansvar blir väldigt uppenbart; det är inte dåligt men hjärtat saknas och helhetsintrycket blir slutligen att Love Is Dead är en långt mer slätstruken historia än sina två föregångare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA