x
Viktor Olsson: Fjärilar Vid Floden

Viktor Olsson
Fjärilar Vid Floden

Ett soundtrack för ljumma sommarnätter

GAFFA

Album / TMB Records
Utgivning D. 2018.06.01
Recenserad av
Pontus Bark

En promenad hem från utestället i småstaden en sommarnatt tillsammans med någon du tycker väldigt mycket om, eller kanske nyss träffat. En sådan där natt du aldrig vill ska ta slut. I den känslan hittar du Viktor Olsson.

Han upptäcktes till mångt och mycket av Thomas Andersson Wij. TAW tyckte mycket om vad han hörde och skickade Olsson vidare till Mauro och Plura (rimligt). Dessa tre herrar är Olsson också präglad av. Den Eldkvarnska småstadsromantiken. Mauros vemod. Andersson Wijs betraktelser. En viss oro har ibland funnits hos undertecknad kring Olssons personliga uttryck – vad gör honom unik i raden män som sjunger om olycklig kärlek och en småstad de drömmer sig bort ifrån men ändå älskar? Debutalbumet Stenungsund var omskrivet en tid, hyllat likaså, men sedan blev det rätt tyst om Olsson. Finns det plats för honom? Det kan vi bara hoppas.

För att EP:n Som Fjärilar Vid Floden nu släpps med Olssons tematik behållen i texterna är glädjande. Ljudbilden är denna gång större. Det är tydligt att Olsson lyssnat en del på War On Drugs. Gott så, för det passar honom och den souliga rösten utmärkt. Och Viktor Olsson har bestämt sig. Han ska få det här att flyga. I just Bestäm Dig sjunger han det. Och jag tror honom. T-shirt & Jeans, (”Jag vet du kommer från pärlor på kusten och jag är bara T-Shirt & Jeans”) är också fin. Men titelspåret Fjärilar Vid Floden är hans starkaste spår hittills. Det är sommarens soundtrack. I höst kommer album två. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA