x
Shawn Mendes: Shawn Mendes

Shawn Mendes
Shawn Mendes

Är det Charlie Puth? Niall Horan? Ed Sheeran? Benjamin Ingrosso?

GAFFA

Album / Island
Utgivning D. 2018.05.25
Recenserad av
Simon Lundberg

Vid bara 19 års ålder släpper den kanadensiske popstjärnan Shawn Mendes sitt tredje album. Han fortsätter att blanda plock på akustiska gitarrer med milda R&B-utsvängningar och radiopop som grund.

För visst är det just denna ljudbild som dominerar bland yngre manliga musiker? Även om det aldrig blir riktigt dåligt så förblir det anonymt. Är det Charlie Puth? Niall Horan? Ed Sheeran? Benjamin Ingrosso? Det är efter några låtar omöjligt att höra skillnad. Lyssna på Fallin' All In You så kommer du vid några sekunder faktiskt tro att det är Sheeran som sjunger – för han har i alla fall varit med och skrivit den.

Albumets stora behållningar är samarbetena med andra artister. Samtidigt agerar Shawn lite bakgrundssångare till Julia Michaels i snygga Like To Be You och han spelar verkligen andrafiol på albumets bästa låt, som skrevs efter Manchester-attacken, Youth tillsammans med genialiska Khalid. Det kanske inte är något positivt?

Det är när Shawn Mendes drar ner tempot och försöker efterapa idoler som Justin Timberlake och John Meyer i den lena Lost In Japan eller trevligt sexiga tryckaren Where Were You In The Morning? som han ironiskt nog känns som mest unik. 

I tarvliga försök som i radiohitten In My Blood eller basjuckiga låten Particular Taste försvinner allt intresse för det är helt enkelt för blasé.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA