x
Snail Mail: Lush

Snail Mail
Lush

Debuten som kan räcka mycket, mycket långt

GAFFA

Album / Matador
Utgivning D. 2018.06.08
Recenserad av
Johannes Ådén Bygdell

Varje acceptabelt musikår tarvar en riktig smocka till indiepopalbum. 2017 bjöd på Girlpools Powerplant och Alvvays Antisocialites och året dessförinnan serverades vi Frankie Cosmos Next Thing, för att nämna några album som levde upp till smockepitetet. När vi om några månader summerar indiepopåret 2018 lär Snail Mails debutalbum Lush finnas med i diskussionen om årets smocka.

Den Baltimore-bördiga Lindsey Jordan – som knappt hunnit gå ur high school innan storbolagsdebuten släpps – har med Lush skapat en värld så varierad och infallsrik att hon redan utklassar, ja faktiskt utklassar, många av hennes genrekompisar som är både dubbelt och trippelt så gamla och dessutom har tvåsiffrigt med albumsläpp på sitt samvete.

Det som skiljer Snail Mail från gemene popband är att Jordan vågar vara storslagen utan att det för den delen slår över i svulstighet. Den ofta timida och inåtvända poppen utmanas här av ett uttryck som lyckas kombinera inåtvändhet och kraftfullhet på ett sätt som ibland påminner om ett återuppväckt The Sundays (frid vare över dem). Starkt bidragande är Ray Browns ytterst kompetenta trumslagande – bestämt, luftigt och förtroendeingivande. Kort sagt: en smocka.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA