x
Sylvester Schlegel: Rosa Drömmar Och Svarta Hål

Sylvester Schlegel
Rosa Drömmar Och Svarta Hål

Visst är det tillåtet att låna så länge man gör det med kärlek

GAFFA

EP / Birds
Utgivning D. 2018.06.08
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Plötsligt är vi i medelåldern, utan att vara färdig med ungdomen. Rent visuellt påminner albumet om 80-talets lilla bubbelprydda godispåse. Den tiden då vi inte fick ösa upp godsakerna utan var tvungna att noga välja ut vilka bitar som önskades. Nu är det lika svårt att välja ut stjärnorna ur musikens oändliga universum.

Sylvester Schlegel har skapat en EP, vilken endast släpps på gammalt hederligt kassettband och Spotify. En fot i dåtid och en fot som står och stampar på stället i ett nu som aldrig kan vara ett nu i mer än en sekund. Vi bär alltid med oss minnen vid sidan av drömmar om framtiden. Det som är nostalgi för en generation är nytt för en annan. Dags att rota fram bergsprängaren i garderoben och släpa med den till festivaltältet. Det är lätt att föreställa sig ungdomarnas skriksjungande allsång framför denne man ute i sommar-Sverige. Melodierna fastnar likt Hubba Bubba i ett hår, omöjliga att få bort.

Schlegel är begåvad med en av Sveriges mest personliga popröster, som gjorde sig allra bäst i The Guild. Därför är det märkligt att han nu nästan kopierar den lika unike Kristian Anttila i Minns Mig För Den Jag Var Inte Det Jag Gjorde och att det bubblar Göteborg a la Hellström nästan rakt igenom. Men visst är det tillåtet att låna så länge man gör det med kärlek.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA