x
Immortal: Northern Chaos Gods

Immortal
Northern Chaos Gods

Svartmetall i gråstenston

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2018.07.06
Recenserad av
Amelie Schenström

Den har de flesta enskilda ingredienser som jag uppskattar i black metal i allmänhet och i norsk svartmetall i synnerhet. Till exempel röstläge på bristningsgränsen, monotont malande riff, mörk lyrik och så vidare. Så långt allt gott.

Av de norska black metal-banden från början av 90-talet är Immortal bland dem som estetiskt-musikaliskt nästan inte har förändrat sig alls. Demonaz har också uttryckligen sagt i intervjuer inför årets släpp att bandet inte är ute efter att förnya sig, de vill enbart göra allt bättre skivor under samma flagg och med samma koncept. Men tyvärr. Det blir denna gång monotont mest på ett enerverande sätt. Sången är brusten, men nerven saknas och det känns enbart – brustet. Även efter 30-40 genomlyssningar är det inget särskilt parti eller någon enda låt som vill fastna. Något saknas.

Sedan bandbrodern Abbath lämnade och startade eget 2015 är Demonaz ensam originalmedlem och åtföljs här av Horgh på trummor samt Peter Tägtgren som gästar på bas. Kanske var det något med dynamiken som försvann när originalduon splittrades?  

Ett gott hantverk som aldrig riktigt bränner till.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA