x
Bullet For My Valentine: Gravity

Bullet For My Valentine
Gravity

Fet som minimjölk

GAFFA

Album / Spinefarm
Utgivning D. 2018.06.29
Recenserad av
Mårten Cederberg

När första singeln Don't Need You släpptes i höstas kändes det som dessa britter plötsligt var på gång igen. Men redan vid andra singelsläppet Over It så var titeln passande och nu grusar resten av plattan definitivt det resterande hoppet. Detta är minst lika blekt som en klorintvätt. Inget biter sig kvar, inget river tag utan istället är det en smaklös smet som rinner rätt ner där det hör hemma och kanske också kom ifrån, avloppet.

Kanske är det besvikelsens kontrast mot den skapade förväntan som gör det extra illa men man kan absolut kräva betydligt mer av ett så pass beryktat band som dessutom haft riktigt gott med tid på sig. Man står ut med låtar som Under Again men när sönderlyssnade Don't Need You fortfarande är särklassigt bäst, då är det lätt att konstatera att detta är lika fet musik som Black Veil Brides tuggummi-metal eller minimjölk.

Produktionen är modern och tydlig men inte ens det ger attityd till spåren och tyngdkraften visar sig ha raserat det här bandet den här gången och kanske för alltid.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA