x
Lilla Namo: Beep Beep

Lilla Namo
Beep Beep

Som en hel armé

GAFFA

EP / Baba Recordings
Utgivning D. 2018.06.08
Recenserad av
Karin Lillbroända

Lilla Namo slog igenom som en stilbrytande rappare med sin avskalade men bastunga (läs svinfeta) hiphop när hon droppade Haffa Guzz år 2012. Sedan dess har hon blandat artisteriet med satsningar på karriären utanför scenen, men nu är rapparen med den ohotade attityden tillbaka med besked.

Nya EP:n Beep Beep är fem låtar finslipad Lilla Namo-rap, precis som man vill ha den. Tidigare har det funnits utflykter till reggae, sång och snällare toner. Det har också varit bra, men när Lilla Namo spottar rader över beats av denna elektroniska och tunga karaktär är hon helt överlägsen.

Lilla Namo har skapat sitt eget sound som hon styr med järnhand. Soundet är homogent men långt ifrån tråkigt. De arabiska slingorna som tar plats under verserna på Ställ Er Upp är ett exempel på de små finesserna som får EP:n att lyfta. Annars är attityden lika skarp som alltid. Rimmen sitter. Den politiska laddningen smäller av gång efter gång. Flowet är i fullkomlig symbios med de feta beatsen. Lilla Namo är en hel armé.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA