x
Sista Bossen : Tio Låtar Om Privilegierat Lidande

Sista Bossen
Tio Låtar Om Privilegierat Lidande

Bandets gnälligaste skiva hittills

GAFFA

7'' / Crunchy Frog
Utgivning D. 2018.06.08
Recenserad av
Daniel Andersson

Sista Bossens nya album Tio Låtar Om Privilegierat Lidande ryms på en sjua och med tanke på bandets explosivitet – musiken utgör själva antitesen till symfonirock – passar formatet som handen i handsken. Varför bränna ut sig när en kan briljera ända fram till mållinjen?! Öppningslåten Batteritorsk hinner knappt starta förrän avslutande Jag Har Ingen Armé ljuder i högtalarna. Däremellan lyckas medlemmarna, som nyligen släppte en karaokeversion av sitt förra album, presentera några av sina bästa låtar. 

Inledningen påminner om ett formtoppat Pixies och även om mätaren varnar för härdsmälta fortsätter Skånepågarna på inslagen linje. Gruppens punkpop, färgad av Bob Hunds förvirrade värld‚ är med andra ord lika obstinat som tidigare. Oemotståndliga Snopprock visar exempelvis prov på medlemmarnas utpräglade och dumsmarta självdistans, där texten behandlar det unika med att vara kille i ett gitarrband. Låten har inget att göra med KSMB-inspelningen med samma namn. 

Sångaren och låtskrivaren Hampus Sundén ger sken av att vara för snäll för punk och det gör att musiken utstrålar värme, glädje och lättsamhet. Och detta trots att albumet beskrivs som det gnälligaste hittills.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA