x
Elias: Entwined

Elias
Entwined

Stundtals gripande vackert debutalbum

GAFFA

Album / Warner
Utgivning D. 2018.06.15
Recenserad av
Simon Lundberg

Storslagen gospelpop med elektroniskt tunga trummor och en känsla som känns så genuin att den inte går att beskriva på annat vis än monumental. Elias Sahlin har varit en snackis i flera år men vi har fått vänta ett tag på första fullängdssläppet – och att debutlåten Revolution finns med även här knyter ihop säcken. 

Resultatet är stundtals gripande vackert. Inledande Focus känns så äkta både i text och produktion. Det känns lite som en remix på något som Bon Iver skapat. Även i pianoballaden Scars får Elias visa upp sin unika soulröst i samband med en intim ljudmiljö. Lyssna på när han hummar mellan raderna av text. Så fantastiskt snyggt! Även The Entwined avslutar det hela briljant.

No Deeper We Can Fall och Tearing Down The Walls har båda mest hitkapacitet. Kanske passar de inte in med det lite tyngre materialet, men är ändå snygga kärleksbarn till ikoner som Sam Smith och Adele. 

Trots att albumet tagit mer än tre år att färdigställa så känns det som att det är lite, om än bara lite, för långt. Vissa låtar påminner om varandra och bidrar inte till att fånga in lyssnaren. Men albumet har nog med känsla och nog med säregenhet för att vara imponerande.

Och det är väl precis det som ett debutalbum ska leverera?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA