x
Bebe Rexha: Expectations

Bebe Rexha
Expectations

Snarare matematiker än låtskrivare?

GAFFA

Album / Warner
Utgivning D. 2018.06.22
Recenserad av
Simon Lundberg

Frågan är om inte 28-åriga uppstickaren Bebe Rexha snarare är matematiker än låtskrivare. Förstå mig rätt nu. Hon har fattat grejen med hur pop med en touch av R&B och gitarrbaserad hångelmusik ska låta anno 2018. Allt är kalkylerat och dividerat med x. 

Det vore svårt för henne att sticka ut i den extremt täta djungeln av liknande musik som utförts av växande nykomlingar som Dua Lipa och Julia Michaels. Men det som talar för Bebe är hennes röst. En unik sådan med stänk av ångest, vemod och kanske en och annan cigarett i och med raspigheten.

När hon dessutom lyckas skriva texter som andas emo snarare än sena festnätter på stranden så stannar lyssnaren till och verkligen lyssnar. Ta en så pass radiovänlig låt som Ferrari. Den låter väldigt mainstream, men mellan raderna finns David Lynch-referenser och ensamhet som i "living in the fast lane is getting kind of lonely".

I andra låtar som i EDM-studsiga Sad beskriver låtskrivaren hur hon bara är trygg med att vara ledsen och i sexosande Steady sjunger hon och fantastiska tillskottet Tory Lanez om kärlek som bara uppkommer vid fylla och droganvändning. För att inte tala om gitarrdrivna I'm A Mess där titeln talar för sig själv.

Överlag blir det aldrig dåligt (förutom i countrybagatellen Meant To Be ...) och om inte Bebe hade varit en så skicklig emo-matematiker hade formeln blivit helt fel. Nu går hon inte att räkna bort. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA