x
The Carters: Everything Is Love

The Carters
Everything Is Love

Skryt, skryt, snark

GAFFA

Album / Parkwood
Utgivning D. 2018.06.18
Recenserad av
Karin Lillbroända

Trots att Beyoncé och Jay-Z har låtit sina senaste verk lida en aning av den grova hybris de har haft i flera år börjar Everything Is Love oväntat lugnt. På ett soulbeat skickar de lyssnaren till en sandstrand i evig solnedgång i låten Summer. Mysigt, och både Beyoncé och Jay-Z visar sig i toppform. När största fokuset för de flesta ligger på Queen B kan det vara värt att nämna att Jay-Z låter betydligt piggare här än på sin senaste soloskiva. Han är rent av albumets stora behållning vid flera tillfällen.

Sedan blir det åka av. När Jay-Z inte rappar om hur mycket hans klocka kostar och Beyoncé inte svär ikapp hela sin tidigare svordomsförskonade karriär består låtarna mest av skryt på häftiga beats med coola samplingar.

Det är välförtjänt att Beyoncé och Jay-Z är i toppskiktet av hela världens artistelit, och även i deras skrytlåtar skickar de ut politiska budskap. De är en maktinstitution, allt de gör påverkar. Alla applåder till paret, men låt mig ändå slänga en känga på soundet. Det är ofta ganska trist. Mycket attityd förpackat i låtformat vi har hört och sett för många gånger nu.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA