x
Jim James: Uniform Distortion

Jim James
Uniform Distortion

Lätt ofokuserad My Morning Jacket-sångare vräker på volymen

GAFFA

Album / ATO
Utgivning D. 2018.06.29
Recenserad av
Janne Hallman

Frontmannen från My Morning Jacket har en både seriös och avspänd attityd på sitt nya soloalbum. Å ena sidan kritiserar han det digitala och sociala medielandskap som numera lett till att man inte vet vad som är sant eller inte. En värld där vi hellre delar snabba, okomplicerade slagord än att på riktigt sätta oss in i vad som hänt och varför.

Men musiken är rakare och enklare än något annat han gjort tidigare. Ibland rätt löjlig, som boogie-spektaklet You Get To Rome. Precis som titeln anger så är det ett hårt distat sound – det fräser om de Neil Young & Crazy Horse-aktiga riffen och hans röst krackelerar ofta i mikrofonen.

Dessutom hör man Jim fnissa då och då, rent av brista ut i skratt, som att han verkligen njuter av att vräka på volymen. Eller så är det mesta inspelat på brakfyllan; ofta känns det lite väl spontant.

Allt är dock inte högljutt och ofokuserat. No Secret skulle inte skämmas för sig på valfritt MMJ-album; med tjusig falsettsång och rymlig ljudbild. Några fler såna stunder skulle definitivt inte skadat. Uniform Distortion är en sån där skiva som var roligare att spela in än att lyssna på.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA